Ontwerp je persoonlijke missie!

Wanneer is je missie volbracht? Dat kan je pas zeggen als je weet wat je persoonlijke missie is. Wat is jouw persoonlijke missie? Hiermee ga je verdiepend mee aan de slag in de wildernis. 

Bij het volgen van deze training kom je terug bij je eigen kern. Je krijgt vernieuwde inzichten, terwijl je in de wildernis van Midden-Zweden op grens met Noorwegen bent (560 km boven Stockholm).

Expeditie en periode
Hoe de expeditietocht eruit ziet hangt af van de periode. In juni/juli gaan we met de kajak een rondtocht maken en vissen om te kunnen eten. In oktober maken we een voettocht en wordt voor eten gezorgd. We kamperen in beide gevallen in het wild en we verkennen het natuurreservaat dat uitsluitend te voet of met een kajak begaanbaar is. De trainingen en sessies plannen we daarom heen.

Voor wie
Je bent een professional, je wilt dichtbij jezelf blijven en je hebt behoefte aan reflectie. Je hebt behoefte aan een betere balans tussen werk en privé. Het opstellen van je persoonlijke missie gaat je helpen om keuzes te maken die ervoor zorgen dat jij je bestemming bereikt. Je bent man en bereid om uit je comfortzone te stappen. Je bent sportief ingesteld, verkeert in goede gezondheid en je kan 10 km binnen 1 uur lopen en/of 28 km afleggen in een uur fietsen.

Resultaat
Je krijgt meer inzicht in jouw profiel, drijfveren en je identiteit. Je stelt een persoonlijke missieverklaring op die doordacht is, energie geeft en aansluit bij jouw profiel, drijfveren, overtuiging en identiteit. Je krijgt meer inzicht in hoe jij vanuit jouw kracht het beste kan omgaan met wat er speelt in je omgeving. Je stelt een strategie op die past bij de nieuw verkregen inzichten.

Waarom wildernis
De verstilling in de omgeving helpt jou om geen prikkels meer te krijgen en tot stilstand te komen. In de stilte kom je tot nieuwe inzichten die je helpen om dat (beter) te gaan doen. De inzichten passen bij wie jij bent en waar je goed in bent. Je wordt in de natuur gereset en je batterij wordt weer opgeladen.

Ontwikkeling
Competenties op gebied van reflecteren, beginnen met het einde voor ogen, inlevingsvermogen. Vernieuwing van persoonlijk leiderschap en bezinning op zingeving.

Methodiek
Intake, test en huiswerk
In het intakegesprek worden je persoonlijke motivatie en leerdoelen vastgesteld. Om je persoonlijk profiel vast te kunnen stellen wordt een DISC test of een andere test afgenomen. De uitkomsten van deze test geven inzicht in je personage met jouw sterke en ontwikkelpunten. We bespreken ook nadrukkelijk wat jij uit de training wilt halen. Daarnaast lees je vooraf het boek ‘Ontwerp je persoonlijke missie’ (Covey) en ga je al aan de slag met het beantwoorden van vragen in dit boekje.

Training
De uitkomsten van het gesprek met de gecertificeerde DISC trainer is input voor de trainingen die op maat worden ontwikkeld. Hierdoor is een persoonlijke leeropbrengst gegarandeerd. Je krijgt allereerst een ‘back to basics’ ervaring in de prachtige ongerepte natuur. Hierdoor kom je dichter bij jezelf. Door het intensieve programma waarbij je elkaar nodig hebt ontstaat er een bijzondere band waarin je openhartige en eerlijke feedback kunt ontvangen. Aan het eind van de training is je focus verfrist.

Afloop
Je stelt met behulp van je opgestelde doelen vast of de implementatie vordert volgens plan. Na een van te voren met elkaar vastgestelde termijn is er weer contact. Het kan zijn dat we elkaar als groep opnieuw gaan ontmoeten in de vorm van een intervisie bijeenkomst. Indien gewenst kan er verder ook persoonlijke ondersteuning worden geboden.

Investering (excl. btw)
Deze investering is de moeite waard omdat je allereerst nieuwe energie opdoet, nieuwe inzichten verkrijgt en een persoonlijke missie en strategie opstelt waar je mee aan de slag gaat.

De prijs bestaat uit twee delen namelijk een reisdeel (€ 700,-) en een trainingsdeel (€ 1090, -). In totaal heb je voor slechts € 1.790,- een goede gedegen training op maat, een prachtige reis met een unieke wildernis ervaring. Deze scherpe prijs inclusief: DISC test, 1 op 1 verdiepend gesprek door gecertificeerde DISC trainer, 3 trainingssessies van 2-2,5 uur over achtereenvolgens je gedrag, waarden, overtuiging en identiteit. We gaan steeds een laag dieper. Dit alles mondt uit in je persoonlijke missie statement. Daarnaast krijg je tijd om met verdiepende opdrachten aan de slag te gaan. De prijs is inclusief basis survival-lessen, retour vliegreis of overtocht, reisverzekering  en alle vervoerskosten in Zweden naar de plek van bestemming, verblijfskosten, kajak tochten, ontbijt, lunch en avondeten in Zweden. Alles wordt geheel verzorgd door Your Progress. Het is exclusief extra drankjes of eten, annuleringskosten. De trainingskosten zijn aftrekbaar van de belasting. Aan de bedragen genoemd in deze leaflet kunnen geen rechten worden ontleend.

Beschrijving van het programma van dag 1 t/m 5
Dag 1 (Di)
De deelnemers vertrekken vroeg in de ochtend vanaf Schiphol of je gaat per boot naar Noorwegen. Daarna vertrek je met de auto richting Tännäs. Dick en Kees wachten daar jullie. Er staat een lekkere maaltijd voor jullie klaar. Je slaapt de eerste nacht comfortabel.

Dag 2 (Wo)
Na de eerste trainingssessie trekken we de wildernis in met kayaks. We zullen elkaar als team nodig hebben om te overleven. We eten wat we hebben gevangen en slapen onder basale omstandigheden in de natuur waar forel, zalm, beren, wolven, lynxen, elanden, bevers, steenarenden en veelvraten voorkomen.

Dag 3 (Do)
We gaan een bergbeklimmen. Het zal een mooie dag in de natuur worden. We sluiten de middag af met trainingssessie 2. We slapen onder basale omstandigheden.

Dag 4 (Vr)
Na het ontbijt starten we met een trainingssessie 3.  Daarna varen we in de kayaks terug en vervolgens rijden we naar Mora. Daar slapen we in een huisje waar we onder het genot van een goede maaltijd de certificaten ontvangen en terugblikken op een mooie tijd.

Dag 5 (Za)
We vertrekken terug naar Nederland. DV zijn we in de avond terug in Nederland.

Aanmelden
Je bent welkom. Als je bent aangesproken door dit thema en expeditie tocht, neem dan  contact op. Ik ben via WhatsApp het beste bereikbaar. Online of offline kunnen we een eerste kennismaking regelen. Er gaan minimaal 5 en maximaal 8 man mee.

Missie volbracht 1.0 kan worden aangeboden in oktober (wandelexpeditie) en in juni (kajakexpeditie). De exacte data verschillen per keer en zijn bekend bij Dick Bos.

Neem gerust contact op
Gecertificeerd DISC trainer, ir. Dick Bos
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
telefoon: 06 5420 2212

Your Progress voor jouw progressie met diepgang en avontuur met een glimlach.

Het filmpje geeft niet 1 op 1 een indruk van het programma maar het geeft wel een algemene indruk: Leiderschapsontwikkeling - Zweden